Fördelar med att handla second hand

Modet från förr påverkar oss idag mer än du kanske tror. Trender från förr har till exempel en tendens att komma tillbaka, precis som användandet av praktiska utekök eller iittala glas från förr. Så att ta till vara på kläder, möbler och skor och återanvända dess i största möjliga mån är såklart en stor fördel och gör att du kan spara massor av pengar i det långa loppet.

Men vilka andra fördelar får du av att handla second hand? Detta ska vi kika lite mer på i denna artikel.

Hitta en mer personlig stil

Genom att leta i second hand butiker kan du hitta kläder som ingen annan har på sig. Detta gör det möjligt för dig att hitta en mer personlig stil och kanske också inspirera andra i din omgivning att våga kliva ur ramarna.

För många är det väldigt viktigt att följa med i rådande trender, men faktum är att detta inte innebär att allting måste köpas nytt. Eftersom trenderna oftast är återkommande, så garanterar vi att du också kommer att kunna hitta äldre plagg på second hand som är riktigt trendiga nu. Kanske något särskilt material, mönster eller stil som du letar lite extra efter? Tack vare tjänster som till exempel Tradera, kan du leta efter exakt det som du behöver och därmed även spara en rejäl hacka.

Bra för miljön

Miljön kommer också tacka dig om du försöker att köpa det mesta second hand. Modeindustrin ger upphov till enorma årliga utsläpp och för ett bättre miljötänk är second hand perfekt!