Hur man återanvänder gamla kläder

Med ständigt nya trender i rotation och lanseringar av nya kollektioner, är det kanske inte så konstigt att konsumtionen ständigt ökar. Men det finns ett sätt som gör att du kan handla mer klimatsmart, följa trender och ändå sätta en personlig prägel på dina kläder. Detta är handla på second hand, eller ta till vara på de kläder som du redan har hemma.

Några enkla justeringar och inköp, kan snabbt förvandla en tråkig klänning, till en personlig outfit som speglar dig som person. Men du kan även anpassa plagget för att vara med modemedvetet. Att följa trender behöver inte vara dyrt och många trender går oftast i rotation. Vilket gör det värt att spara gamla plagg, som du sedan kan anpassa efter säsong eller om din stil förändrats genom åren.

Handla second hand

Det finns mängder av olika second hand butiker som du kan kika igenom, för att hitta riktiga fynd som du kan sy om. Second hand butiker online, blir även allt mer och mer vanligt och på hemsidor som Tradera, kan du köpa billiga plagg som passar din stil.

Men vad behöver du då investera i, för att kunna sy om dina inköpta plagg? Detta beror lite på hur stort projekt som du planerar att göra. Om plagget du har köpt kräver större justeringar, behöver du investera i en passande symaskin med utrustning som nålar, tråd och dekorativa tyger. Vill du sätta en extra personlig prägel, kan du även designa dina egna etiketter att fästa på plaggen. Bara fantasin sätter gränser.